Welcome to Cahaya Nur Official Blog. Terima Kasih Kerana Sudi Mengunjungi Blog Ini

Thursday, November 8, 2012

Its About Life (part 3) *Bunuh Diri*


Assalamualaikum.

Alloha. Well, now is 5.20 a.m in the morning. Today is Thursday and my heart keep beating faster because tomorrow the result going to be released. But am I released tomorrow? HUHU

Sumpah tak leh jawab soalan tu ! quite harder. Sigh ! ==’

Btw, mesti semua tertanya kenapa aku bangun awal ye dak ? kalau tak tny pun aku bgtau lah. Sng sikit. Well, aku temankan abah aku dtg hospital. Bukan utk terima rawatan tp utk dialysis. Google it urself if u wanna noe more. Aku mls nk terang. Ye la, even aku tulis, tp otak aku interpret segala data and menatang apa tah. Tp yg buleh aku ckp, dialysis in one of main solution for kidney failure.

*eh, sedap jugak lagu tomok utk OST Istanbul Aku Datang nie !*

Pheww.. sempat lagi. Sementara tunggu subuh and aku tak tau nk buat apa. Better update blog because I have so much to tell. NOT much. But it got me surprised and unbelievable ! dush !

Seperti biasa, aku bangun pukui 3.45 pagi. Waaaa, rasa nk menjerit. Y so early ye dak. Huh !tp hati ni sabar sabar. Ada hikmah nie datang awai2 mcm nie. Mana nk tau ada surprise. Again, I got blur when I wanna choose baju apa sesuai. Sigh ! then, I choose to wear muslimah shirt with jeans, and of coz la pkai tudung but rembat tudung yg tak payah iron bagai. Mudah kan?

And and and, aku ada la dgr yg kalau seseorng perempuan tu pakai tudung segera, its means dia pemalas ! heeeyy, hallo uncle,aunty ! lets see if sumthing urgent happened? Are u gonna take the bawal and iron, put the starch on that tudung and wear it with pin blab la bla.. NO right? So dun judge sumone who really loves to wear instant hijab like me ! sekali sekala. Time pegy kelas, pakai bawal but kt umah, atas sebab2 tertentu, I choose tudung Ariani even bukan jenama ariani sbb awning nya yg cantek aku panggil ariani. Who cares? Kihkih.

:D

Tapi depends la on people. Aku tak kisah sikit of I have naked face that day. Lainlah kalau pergi kenduri ke, majlis kahwin ke, dinner ke, or majlis-majlis yg perlu ber-make-up . lagipun, aku bukan tahu bab bab make up nie. Hihi. Cuma, apa yg aku nk ckp adalah, aku sangat rajin !

Bukti?

Ce tgk aku buat apa pg2 mcm nie. Haha.

Pagi2 buta dah hupdate bl0g. weewwiiittt~~ *APTB*

Btw, guess what hot stories aku nk story nie? Aku fikir if aku ikut abah kali nie myb aku akan dapat sumthing. Mmg aku nk hupdate blog sekerap yg mungkin atas keboringan tahap tak tau dh tahap apa. Dgn jantung nie duk berdegup sat pelan sat kuat. Haaa, tak boleh nk pikir waras pung ! LOL.

*dah amik second dos HPV. And last dos bulan april next year ! LASTLY ! * 

:P

Ohh, back to le story. I told u that I have sumthing to share. HAHA.

Penah tengok orang bunuh diri ? or orang yang nk bunuh diri?

Aku? Of coz tak penah tgk. Gila ! nightmares aku hoii !

But, today. Early in the morning, masa tu dlm kereta. Mengantuk ya amat dah. Tidur pukul 12.30 pg, bgun pukul 3.30 pagi. Niceeee~

Ok, otw nk pergi hospital yang 45 minit dari rumah. Masa tgh jln nie haaa, and time tu mata aku baru nk katup sbb ngantuk. Tiba tiba, abah ckp “ayoooo amooii, pasaipa hg duk tgh jln?”. I thought that abah main2 nie, tp aku terkejut and terus bukak mata. Then, naaaaaaaaa. There’s a Chinese girl who was sitting in the middle of the road. MIDDLE ! makk aaaii. Berani mati lah. And she’s crying and screaming like h*ll . oppps. Tp aku rasa mcm nk jdk penyelamat pulak pagi2 mcm tu. U noe, its sounds stupid. And I saw a car stop tepi jln. Mybe her BF. and aku berani kerat kuku jari aku nie ckp yang that amoi bergaduh dgn BF dia. BF dia tinggai tepi jln. Phheeww~

Tergamam sejenak. Terkejut pun ada. Kalau dtg lori ka, moto ka, tak ke mmg bye bye dah amoi td tu. Aku tak tau apa naseb amoi tu. But , aku harap le BF amik balik le GF. Pujuk la buat sementara. Tak elok la bunuh bunuh diri nie. kalau ye pun nak bunuh diri, jgn libatkan org lain. Ada byk kan sungai, laut etc utk terjun. Tp please la jgn duduk tgh jln. Its ssssssooooooo menyusahkan keadaan. Dgn gelapnya lagi jalan tu. Heshh!

Aku percaya yang walau apa pun agama yang dianuti of coz bunuh diri is serious crime ! berdosa besaq oii. Tambah2 bagi org Islam. Nauzubillah. :(

Aku mintak la jangan la ada saudara seislam aku yg buat keja bodoh mcm tu. Pikir that u still have le family , le friends and what is most important, kita ada Allah yang selalu sayangkan hamba-hambaNya. Allah Maha Penyayang dan Maha Pengasih. DIA sentiasa bagi kita peluang utk bertaubat. Muhasabah diri kita. Dun be stupid bunuh diri. Tak guna gadai nyawa utk cinta. Allah dah aturkan yg terbaek utk kita. Kita hanya perlu redha dgn segala perancanganNya. Tp dah redha tu, jgn la duk nganga, tak usaha. We have put much effort to get what we want. Sbb tu Usaha yg diiringi dgn Doa adalah yg terbaek. 

:D

Selama aku hidup ni, tak dak lagi la aku jumpa orang yg bunuh diri. LIVE ! tapi ada jugak yg dlm tv cubaan bunuh diri. And ada jugak Melayu Islam yg buat mcm tu. Nauzubillah. Mintak Allah lindungi kita banyak2. Fikir baek-baek. Ye la, semua org ada tahap kesedihan, depends mcm mna dia nk manage kesedihan tu. Most reason org bunuh diri sbb tertekan and mostly pasal cinta. Hergh !
insyaAllah, ada lagi yg baek. Jangan sedih-sedih okay. 

*are u trying to comfort urself CN?*

HAHA. 

No komen !

Hati aku buat masa sekarang biarlah aku ja yg tau. Its quite lonely because dlu I have sign in le sumone in my heart. But then, like I said before, I dunno what will happen to me. And I pray that he will be happy and I always be his friend no matter what. insyaAllah, kalau ada jodoh tu tak kemana. 

*sejauh mana pun Ain pergi, Am tetap akan cari Ain*

Walaaaweeeh, AdamHawa nie. HIHI. And aku suka nama samaran Adam Mukhriz tu actually. HOHO. :P
U don’t have to hide ur feeling. Tapi, aku penah baca kt twitter, ada lah university mate ckp, kalau kita terang2 ckp kat orang tu yg kita sayang beliau, Allah akan kurangkan perasaan kita kat orang yg kita syg.

Eh ?

But then, I believe its true.

Allahhua’alam. :)

And, walau apa pun yang terjadi, mesti ada orang yang always stay by ur side. Ada kala if ada masalah. Contohnya, bagi situasi aku, aku suka story kat mama. But, when its about feelings, I rather share with my friends and myb my sister because they r young and they have the same feeling I had. Kihkihkih.

Rite?

Tapi, mcm mana pun aku try tak cerita. Lastly, mesti aku cerita. Tp just sikit2 sbb aku tahu mama risau about study. Tp mama tak ckp tak boleh. Mama cakap, tak salah berkawan tp mama tak nak sampai jejaskan pelajaran and tinggal solat. And kalau betul utk kita, dia ttp utk kita. :D insyaAllah, I wont abaikan pelajaran and solat. Amin. ^^

Okaylah, nk pergi solat subuh. insyaAllah, nnt aku update if I have le story okay.

*pasaipa aku nie le le le * huh ! >.<

Thanks for reading !

And do pray for my result. Ketaq lutuit aih. HAHA.

And I pray that, we will success ! insyaAllah. Amin.

Lastly, salam kasih dari pemilik blog kepada readers blog. Hewhew

Assalamualaikum.

Take care !

Babaiiii~~

:D

1 comment:

fatin amalina husna said...

biasalar..ustaz ckp diorang nie xdak agama sbb tu mcm tu..rasa sunyi..

all the best CN..
nebes jugak nih..>.<